Ууц нуруугаар нь євддєг хvмvvс 3-4 хумс сармисыг vрvvлээр vрж жижиглэн
самбай даавуунд боогоод сармисны шvvсэнд норсон уг даавуугаараа орой
унтахын ємнє ууцаа vрж арчина. Нэг удаагийн курс эмчилгээ 10 хоног
бєгєєд биеийн байдлаас хамааран 10 хоног эмчилж болно.
Нэг хумс сармисыг вазелин буюу ургамлын тосонд хийж лаа маягтай болгоод орой унтахын ємнє шулуун гэдсээрээ шургуулж хэрэглэхэд шамбарам євчнийг анагаах ач тустай.
Ханиадны vед 11 хумс сармис, нэг бєєрєнхий сонгиныг литр сvvнд хийж зєєлєртєл нь буцалгаад зєгийн балаар амталж цаг тутамд нэг халбагаар уухад их дvнтэй.
Арьс, салст бvрхэвчийн шарх шалбархай, тvлэнхий, хавдар, хатиг зэргийг сармисны шvvстэй, давстай уусмалаар шавшихад идээ нь амархан арилж, шарх тvргэн эдгэрдэг.
Шvд євдєхєд гавар, сармис хоёрыг нухаж холиод євдсєн хэсэгт тавихад євчин намдана.
Уушиг, гуурсан хоолойн хурц, архаг vрэвсэл, амьсгалын дээд замын vрэвсэл, ханиад томууны vед сармисны уураар утахад гойд сайн нєлєє vзvvлнэ. Утахдаа сармисны шvvсийг буцалсан халуун усанд эсвэл 0.25 хувийн новокайны уусмалд 1:3-ийн харьцаатайгаар найруулж утна. Утлагыг 8-15 удаа давтана. Хоёр грамм сармисны шvvсийг 100 мл буцалсан халуун усанд хийгээд дээрээс нь 0.5 гр сода хийж уураар нь утвал бvр сайн. -Гавар, сармис, сонгино гурвыг нийлvvлж нухаад шарх, хатиг зэрэг идээт ба идээ татах шинжтэй хэсэгт тавьж боовол євчин намдаж, хавдар харьж, идээлэх нь зогсоно.
Идээ, булаг гоождог чихэнд сармисны шингэрvvлсэн шvvсийг сайтар шvvсний дараа єдєрт 2-3 удаа дусаахад сайн. -Багтраагаар євдєхєд хоёр хумс сармисыг бяцалж цайны халбаганы гуравны нэгээр цуу, бага зэрэг зєгийн балтай холиод єглєє бvр єлєн vедээ ууна.
Ханиад хvрч хамар шархирахад цэвэрлэсэн нэг хумс сармисыг буйлан дээрээ хэсэг хугацаагаар тавина. Зажилж болохгvй. -Цагаан мах гарахад дєрвєн хумс сармис нухаж бяцлаад цайны халбаганы дєрєвний нэгтэй тэнцэх хэмжээний цуутай хольж буцалгаад хєргєсний дараа євчтэй газраа тvрхэхэд зовиур шаналгаа алгуур арилна.
Ганц хуруутахад ямар ч ан амьтны хатаасан цєсийг сармисны шvvсэнд дэвтээгээд бооход гойд сайн.
Нэг хумс сармисыг вазелин буюу ургамлын тосонд хийж лаа маягтай болгоод орой унтахын ємнє шулуун гэдсээрээ шургуулж хэрэглэхэд шамбарам євчнийг анагаах ач тустай.
Ханиадны vед 11 хумс сармис, нэг бєєрєнхий сонгиныг литр сvvнд хийж зєєлєртєл нь буцалгаад зєгийн балаар амталж цаг тутамд нэг халбагаар уухад их дvнтэй.
Арьс, салст бvрхэвчийн шарх шалбархай, тvлэнхий, хавдар, хатиг зэргийг сармисны шvvстэй, давстай уусмалаар шавшихад идээ нь амархан арилж, шарх тvргэн эдгэрдэг.
Шvд євдєхєд гавар, сармис хоёрыг нухаж холиод євдсєн хэсэгт тавихад євчин намдана.
Уушиг, гуурсан хоолойн хурц, архаг vрэвсэл, амьсгалын дээд замын vрэвсэл, ханиад томууны vед сармисны уураар утахад гойд сайн нєлєє vзvvлнэ. Утахдаа сармисны шvvсийг буцалсан халуун усанд эсвэл 0.25 хувийн новокайны уусмалд 1:3-ийн харьцаатайгаар найруулж утна. Утлагыг 8-15 удаа давтана. Хоёр грамм сармисны шvvсийг 100 мл буцалсан халуун усанд хийгээд дээрээс нь 0.5 гр сода хийж уураар нь утвал бvр сайн. -Гавар, сармис, сонгино гурвыг нийлvvлж нухаад шарх, хатиг зэрэг идээт ба идээ татах шинжтэй хэсэгт тавьж боовол євчин намдаж, хавдар харьж, идээлэх нь зогсоно.
Идээ, булаг гоождог чихэнд сармисны шингэрvvлсэн шvvсийг сайтар шvvсний дараа єдєрт 2-3 удаа дусаахад сайн. -Багтраагаар євдєхєд хоёр хумс сармисыг бяцалж цайны халбаганы гуравны нэгээр цуу, бага зэрэг зєгийн балтай холиод єглєє бvр єлєн vедээ ууна.
Ханиад хvрч хамар шархирахад цэвэрлэсэн нэг хумс сармисыг буйлан дээрээ хэсэг хугацаагаар тавина. Зажилж болохгvй. -Цагаан мах гарахад дєрвєн хумс сармис нухаж бяцлаад цайны халбаганы дєрєвний нэгтэй тэнцэх хэмжээний цуутай хольж буцалгаад хєргєсний дараа євчтэй газраа тvрхэхэд зовиур шаналгаа алгуур арилна.
Ганц хуруутахад ямар ч ан амьтны хатаасан цєсийг сармисны шvvсэнд дэвтээгээд бооход гойд сайн.
URL: http://www.choibalsan.mn/index.php?newsid=10420
Танд манай сайт таалагдаж байвал Like дарна уу. Танд баярлалаа
Танд мэдээ таалагдаж байвал Like дарна уу.
Сэтгэгдэл бичих