Шоколадны найрлаганд байгаа 63% холестролын агууламжтай какаоны тос хүний аманд оронгуутаа уусдаг. 35 градусын халуунд бүрэн хайлдаг тул, амтлаг урвалжийг өдөөдөг байна.
Хүний цусны шинжилгээнд байдаг LDL үзүүлэлтийг ихэсгэдэг. Нэг шоколадын тослог нь 300 гр сүүний тослогтой тэнцдэг. Гашуун шоколадын 72% какаотой байдаг. Шинэ Зеландын цагаан шоколадад 20% ургамлын тос, 5% палмогийн тос байдаг.
Шоколадын найрлаганд Emulsifiers,Lecithin бас Е-476, potassium, zing, iron calcium, байх бөгөөд гол найрлага нь магнез хүнийг тайвшруулах, эмэгтэй хүний сарын тэмдэг ирэх үед шоколад идэхэд өвдөлт зовиурыг багасгаж өгдөг байна.
Шоколаданд чихрийн агууламж ихээхэн хувийг эзэлдэг. Тиймээс шоколад идэхэд тархинаас эндоферон ялгарч, тархийг амраахаас гадна шоколадыг дахин идэх дуршлыг бий болгодог. Шоколад идэхэд бүх насныханд батга үүсгээд байдаг. Хүн тайван бус үедээ шоколад идэхэд тайвширч таатай мэдрэмжийг авдаг байна.
Хүнд хурмтлагдсан энерги хүний арьсанд хүчтэй урвалж өгч батгыг ихээр гарах нөхцлийг бүрдүүлдэг. Шоколадны найрлаганд байдаг кофеин хүний цусыг шингэлж даралт ихэсгэдэг. phenylethylamine хэмээх бодис нь дотоод шүүрлийн булчирхайд нөлөөлж, хайрыг ундрааж баясал төрүүлэхээс гадна, ходоодны үйл ажилгааг сэдрээж ховдог болгож, зарим хүний хеликобактерыг идвэхжүүлсэнээс батга гарах нэг шалтгаан болдог.
Танд манай сайт таалагдаж байвал Like дарна уу. Танд баярлалаа
Танд мэдээ таалагдаж байвал Like дарна уу.
Сэтгэгдэл бичих